Hem Summer Camp lockar unga

Summer Camp lockar unga

240 barn idrottar runt om i Östhammars kommun inom ramen för SKB Summer Camp den här veckan. De som valt ishockey som sin huvudidrott byter sommarvärmen utomhus mot iskylan i hallen i Östhammar några timmar på förmiddagarna.

SKB är huvudsponsor för idrottslägret som arrangeras av Östhammars kommun, Upplands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna gemensamt. Intresset har varit stort och projektledare Joakim Svensson är mer än nöjd. Barnen har hittat nya vänner från hela kommunen och ”vuxit” som individer.

– Första dagarna var en del lite rädda och nervösa, nu kan man se att de tar för sig på ett helt annat sätt. Det har varit en otroligt bra vecka och vi har fått jättebra respons från både föräldrar och barn. Samtidigt finns det naturligtvis alltid förbättringspotential bland annat när det gäller informationen till föräldrarna.

Full fart

När vi kommer på besök till ishallen i Östhammar klockan tio på tisdagen är det redan full fart. Ett gäng, mestadels killar, i åldern sex till elva år far runt på isen i hockeymundering. Då och då smäller det till i sargen när någon får iväg ett riktigt bra skott med pucken. Efter ett tag går minstingen Vilmer Eriksson, 6 år, av planen. Han har fått ont i foten och behöver vila.

Fast bara en liten stund ska det visa sig. Några minuter senare är han tillbaka på isen igen.

– Jag kan åka bra men ramlar hela tiden, säger han stolt.

Entusiasmen är stor bland barnen och även för de olika idrottsklubbarna kan ett läger av det här slaget ge lön för mödan.

– Vi har haft två killar bara i dag som pratat om att de ska börja spela sedan, berättar Mats Severin, ledare i ÖSK Hockey.

Det är inte bara hockeyträning som pågår under veckan. Även friidrott, simning, fotboll, innebandy och gymnastik erbjuds som huvudidrotter. Och på eftermiddagarna får barnen prova på en mängd olika aktiviteter utöver detta.

Nyheter

Säker, hållbar och effektiv drift på SKB:s anläggningar

SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, och Slutförvaret för kortlivat radi...

Publicerad: 18 januari 2023

Miljödom för utbyggnad av SFR

SKB har i dag fått miljötillstånd för utbyggnad av slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, i Forsmark. Domen medd...

Publicerad: 21 december 2022

Deldom i artskyddsärendet

När det visade sig att tre gölar måste fyllas igen vid bygget av Kärnbränsleförvaret i Forsmark begärde SKB dispens från arts...

Publicerad: 19 december 2022