Hej, välkommen på anställningsintervju

Vad roligt att du sökt en tjänst hos oss på SKB. Vi ser fram emot att träffa dig. Det är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag SKB har, nu och lång tid framöver. Därför är vi måna om att vårt första möte med dig blir så bra som möjligt för båda parter. På den här sidan får du information och tips inför din anställningsintervju.

Hälsningar
Stefan Engdahl
vd, SKB


Det är dags att bygga nästa länk i det svenska slutförvarssystemet, Kärnbränsleförvaret. Vi är redo att skapa en livsviktig skillnad för Sverige och många generationer framåt. Är du?

Vad händer nu?

Vi vill träffa dig. I ditt bekräftelsemail från oss har du fått information om när och var vi kommer att träffas. Det kan antingen ske vid ett fysiskt möte eller digitalt.

 • Om intervjun sker på något av våra kontor, ta med giltig id-handling. Anmäl dig i receptionen när du anländer. Namnet på den du ska träffa står i ditt bekräftelsemail.
 • Sker intervjun digitalt, har du fått en länk i ditt bekräftelsemail. Vi använder oss av Teams. Kontrollera att du har en bra uppkoppling och se till att du kan sitta ostört under vårt möte.

Att tänka på inför intervjun

Du har säkert massor med frågor till oss. Börja med att läsa igenom platsannonsen igen och fundera igenom de frågor du vill ha svar på.

 • Vad vill du veta mer? Finns det några speciella områden du vill ha fördjupad information om? Uppdraget, utvecklingsmöjligheter, arbetsgrupper, förmåner, värdegrund etc?
 • Klicka gärna igenom karriärssidorna på vår webbplats. Här hittar du mycket bra information om oss. Titta till exempel på filmerna med våra medarbetare. Mer om SKB:s uppdrag kan du läsa om här.

Vi är intresserade av dig!

SKB:s arbete kommer att ha betydelse för många generationer framåt. Det är viktigt att vi passar och trivs ihop. Därför kommer vi att ställa en hel del frågor om vem du är och vad du vill.

För att ge alla kandidater samma förutsättningar använder vi kompetensbaserad intervjuteknik och kommer ställa ett antal situationsbaserade frågor till dig.

 • Tänk över varför du söker just den här tjänsten på SKB. Varför tycker du den verkar intressant?
 • Vad är det som gör att du är speciellt lämpad? Vilka egenskaper och vilken arbetslivserfarenhet har du som gör att du passar för tjänsten? Fundera gärna ut några konkreta exempel att lyfta fram.
 • Någonting mer som du kan berätta om dig själv som kan ha betydelse för vårt arbete tillsammans?

Samarbete med Vattenfall

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. En tjänst hos SKB söks därmed genom Vattenfalls rekryteringssystem.

Under rekryteringsprocessen är det därför en rekryterare från Vattenfall som har kontakt med dig som sökande, såväl som med rekryterande chef.

"För att lyckas med vårt uppdrag, behöver vi medarbetare med olika bakgrund och olika kompetenser. Välkommen till oss."


Ann-Louise Wiklander
HR-chef, SKB

Så här ser vägen till en anställning ut

 1. Första intervju. Ibland kan vi behöva träffas flera gånger.
 2. Referenstagning och betygsverifiering. Vi pratar med dina referenter och verifierar de betyg och intyg du anfört till din ansökan.
 3. Förmåns- och lönediskussion. Vi diskuterar och kommer överens om lön och förmåner.
 4. Säkerhetsprövning och tester hos företagshälsovården. Säkerhet går alltid först på SKB. Därför gör vi en noggrann säkerhetsprövning av dig.
 5. Erbjudande om anställning och skrivning av anställningsavtal efter att säkerhetsprövningen är godkänd.
 6. Första arbetsdagen! Välkommen till oss. Hoppas du kommer att trivas på din nya arbetsplats!

Blir du inte erbjuden tjänsten?

Av olika anledningar kanske du inte får den tjänst du har sökt. Vissa tjänster är attraktiva och vi har många sökande.

Men ge inte upp! SKB:s uppdrag är både omfattande och långsiktigt. Så håll ögonen öppna, fler intressanta tjänster kommer att utannonseras, på vår webbplats och i sociala medier.

Välkommen till SKB!