Denna text är äldre än 3 år och kan innehålla inaktuell information.

Hallå där …

Johan Hedlund, chef för avdelningen Projekt på SKB. Foto: Gabriel Liljevall.

Digitalt frukostseminarium för politiker och företagare

Hallå där, Johan Hedlund, chef för avdelningen Projekt på SKB! Häromdagen medverkade du i ett digitalt seminarium arrangerat av Älvkarleby och Tierps kommuner.

Vad handlade det om?

– Det var ett frukostseminarium där politiker och företagare i de två kommunerna var inbjudna för att lyssna på bland annat SKB och höra om hur våra planer ser ut framåt och hur de kan skapa arbetstillfällen för kommunens invånare och företag.

Varför deltar SKB i den här typen av träffar?

– Det är en möjlighet att få berätta vad vi gör. Det stärker våra möjligheter till rekrytering, skapar en kännedom och intresse för att offerera på våra förfrågningar, vilket skapar en större konkurrens.

Varför är det viktigt att vi når även företagare i angränsande kommuner?

– Arbetslösheten är extremt låg i Östhammar, bland de lägsta i landet. Våra planer kommer att öka efterfrågan med många hundra arbetstillfällen, vilket kommer att göra det svårt för oss att hitta rätt kompetenser till rätt mängd. Vi vet att många från Uppsala pendlar till Stockholm och vi har många från Tierp, Älvkarleby och Gävle som arbetar i Forsmark. Då borde det finnas fler som skulle vilja göra det om vi har intressanta projekt och uppdrag – och det har vi ju som tur är!

Du kan läsa mer om SKB och våra framtidsprojekt under Det här är SKB och Jobba med SKB.

Nyheter

”Livets träd” lever vidare
I samband med att Stadshotellet byggdes om till kontor för SKB:are för cirka tio år sedan byggdes även en utställning. Utställningen utformades för att bli en naturlig mötesplats i Östhammar och trädet placerades centralt och benämndes som ”Livets träd”, för att illustrera generationsfrågan.

Publicerad: 28 juni 2024

Internationell konferens för slutförvarsfrågor på Äspö
SKB står som värd när 50 nationaliteter samlas för att arbeta fram riktlinjer för hur man globalt ska arbeta med forskning och utveckling av geologiskt slutförvar av radioaktivt avfall. Internationella atomenergiorganet IAEA som är en del av FN, organiserar konferensen där bland annat Sverige, Finla…

Publicerad: 27 juni 2024

Hallå där Anna Porelius, kommunikationschef på SKB!
Vattenfall har fattat inriktningsbeslut om att förlänga drifttiden för reaktorerna i Ringhals och Forsmark. Det skulle innebära att reaktorerna drivs i ytterligare 20 år. Kommunikationschef Anna Porelius, vad innebär en livstidsförlängning av reaktorerna för SKB?

Publicerad: 18 juni 2024

Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning
Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning Östhammars kommun har beviljats en ny mervärdessatsning som riktas både mot föreningslivet och kulturlivet i kommunen. Satsningen syftar till att skapa mer aktivitet i anslutning till kulturhuset och till föreningar att söka medel för utvecklin…

Publicerad: 13 juni 2024

Elever 3D-printar kamerahållare för geologer
Adam Rönnbäck och Nicolas Friman , elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. En automatiserad kamerahållare till geologernas fotogrammetriutrustning - det håller två LIA-elever från Additivt Teknikcenter i Hultsfred på att ta fram. Tack vare de kontakter som skapades mellan SKB och Additivt Tekni…

Publicerad: 17 maj 2024

Publicerad: 20 november 2020