Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

Kronprinsessan Victoria på besök vid mellanlagret i Oskarshamn. Till vänster om kronprinsessan, landshövdingen för Kalmar län, Stefan Carlsson, till höger OKG:s vd Johan Svenningsson, SKB:s driftchef Susanne Andersson och Brita Freudenthal, guide på Clab. Foto: Curt-Robert Lindqvist.

Vetgirig kronprinsessa besökte mellanlagret Clab

För snart ett år sedan besökte kungaparet slutförvaret SFR i Forsmark. På torsdagen var det kronprinsessan Victorias tur att besöka en av SKB:s anläggningar, denna gång i Oskarshamn.

Det var i samband med att kronprinsessan tillsammans med bland andra landshövding Stefan Carlsson gästade OKG:s kärnkraftverk som SKB:s mellanlager Clab förärades med ett besök.

– Det är alltid trevligt att visa upp vår verksamhet, och få möjlighet att berätta mer om hur vi arbetar och hur våra framtidsplaner ser ut. Vi ser självklart gärna att så många som möjligt intresserar sig för oss och vår verksamhet, säger Susanne Andersson, chef för SKB:s driftavdelning och en av värdarna för besöket.

Kronprinsessan och hennes sällskap åkte direkt ner till förvaringsbassängerna och såg både Clab1 och Clab2. Bassängernas djup, vattnet, stresstesterna och säkerheten på både kort och lång sikt togs upp till diskussion. Susanne Andersson fick svara på många frågor som visade på ett äkta intresse för SKB:s hantering av använt kärnbränsle.

– Anläggningen är verkligen imponerande. Hela besöket har varit bra och mycket lärorikt. Det tycker vi allihop, sa kronprinsessans hovmarskalk Karolin Johansson, när besöket avslutades.

Mer information

Nyheter

Hallå där Anna Porelius, kommunikationschef på SKB!
Vattenfall har fattat inriktningsbeslut om att förlänga drifttiden för reaktorerna i Ringhals och Forsmark. Det skulle innebära att reaktorerna drivs i ytterligare 20 år. Kommunikationschef Anna Porelius, vad innebär en livstidsförlängning av reaktorerna för SKB?

Publicerad: 18 juni 2024

Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning
Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning Östhammars kommun har beviljats en ny mervärdessatsning som riktas både mot föreningslivet och kulturlivet i kommunen. Satsningen syftar till att skapa mer aktivitet i anslutning till kulturhuset och till föreningar att söka medel för utvecklin…

Publicerad: 13 juni 2024

Elever 3D-printar kamerahållare för geologer
Adam Rönnbäck och Nicolas Friman , elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. En automatiserad kamerahållare till geologernas fotogrammetriutrustning - det håller två LIA-elever från Additivt Teknikcenter i Hultsfred på att ta fram. Tack vare de kontakter som skapades mellan SKB och Additivt Tekni…

Publicerad: 17 maj 2024

Furetank utsedd till Årets Rederi 2024
Furetank Rederi AB, som på uppdrag av SKB driver och bemannar transportfartyget m/s Sigrid, har mottagit utmärkelsen Årets Rederi av branschorganisationen Svensk Sjöfart. Utmärkelsen Årets Rederi, som instiftades av branschorganisationen Svensk Sjöfart förra året, har i syfte att hylla innovativa oc…

Publicerad: 3 maj 2024

Högt förtroende och fortsatt starkt stöd för SKB:s anläggningar
Förtroendet för SKB är högt och stödet för kommande slutförvarsanläggningar är fortsatt starkt. Det visar Novus årliga opinionsundersökning i Oskarshamn och Östhammars kommuner. Under våren 2024 har SKB låtit undersökningsföretaget Novus genomföra opinionsundersökningar i de två kommunerna där SKB h…

Publicerad: 25 april 2024

Publicerad: 27 mars 2014