Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

Summer Camp lockar unga

240 barn idrottar runt om i Östhammars kommun inom ramen för SKB Summer Camp den här veckan. De som valt ishockey som sin huvudidrott byter sommarvärmen utomhus mot iskylan i hallen i Östhammar några timmar på förmiddagarna.

SKB är huvudsponsor för idrottslägret som arrangeras av Östhammars kommun, Upplands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna gemensamt. Intresset har varit stort och projektledare Joakim Svensson är mer än nöjd. Barnen har hittat nya vänner från hela kommunen och ”vuxit” som individer.

– Första dagarna var en del lite rädda och nervösa, nu kan man se att de tar för sig på ett helt annat sätt. Det har varit en otroligt bra vecka och vi har fått jättebra respons från både föräldrar och barn. Samtidigt finns det naturligtvis alltid förbättringspotential bland annat när det gäller informationen till föräldrarna.

Full fart

När vi kommer på besök till ishallen i Östhammar klockan tio på tisdagen är det redan full fart. Ett gäng, mestadels killar, i åldern sex till elva år far runt på isen i hockeymundering. Då och då smäller det till i sargen när någon får iväg ett riktigt bra skott med pucken. Efter ett tag går minstingen Vilmer Eriksson, 6 år, av planen. Han har fått ont i foten och behöver vila.

Fast bara en liten stund ska det visa sig. Några minuter senare är han tillbaka på isen igen.

– Jag kan åka bra men ramlar hela tiden, säger han stolt.

Entusiasmen är stor bland barnen och även för de olika idrottsklubbarna kan ett läger av det här slaget ge lön för mödan.

– Vi har haft två killar bara i dag som pratat om att de ska börja spela sedan, berättar Mats Severin, ledare i ÖSK Hockey.

Det är inte bara hockeyträning som pågår under veckan. Även friidrott, simning, fotboll, innebandy och gymnastik erbjuds som huvudidrotter. Och på eftermiddagarna får barnen prova på en mängd olika aktiviteter utöver detta.

Nyheter

Hallå där Anna Porelius, kommunikationschef på SKB!
Vattenfall har fattat inriktningsbeslut om att förlänga drifttiden för reaktorerna i Ringhals och Forsmark. Det skulle innebära att reaktorerna drivs i ytterligare 20 år. Kommunikationschef Anna Porelius, vad innebär en livstidsförlängning av reaktorerna för SKB?

Publicerad: 18 juni 2024

Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning
Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning Östhammars kommun har beviljats en ny mervärdessatsning som riktas både mot föreningslivet och kulturlivet i kommunen. Satsningen syftar till att skapa mer aktivitet i anslutning till kulturhuset och till föreningar att söka medel för utvecklin…

Publicerad: 13 juni 2024

Elever 3D-printar kamerahållare för geologer
Adam Rönnbäck och Nicolas Friman , elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. En automatiserad kamerahållare till geologernas fotogrammetriutrustning - det håller två LIA-elever från Additivt Teknikcenter i Hultsfred på att ta fram. Tack vare de kontakter som skapades mellan SKB och Additivt Tekni…

Publicerad: 17 maj 2024

Furetank utsedd till Årets Rederi 2024
Furetank Rederi AB, som på uppdrag av SKB driver och bemannar transportfartyget m/s Sigrid, har mottagit utmärkelsen Årets Rederi av branschorganisationen Svensk Sjöfart. Utmärkelsen Årets Rederi, som instiftades av branschorganisationen Svensk Sjöfart förra året, har i syfte att hylla innovativa oc…

Publicerad: 3 maj 2024

Högt förtroende och fortsatt starkt stöd för SKB:s anläggningar
Förtroendet för SKB är högt och stödet för kommande slutförvarsanläggningar är fortsatt starkt. Det visar Novus årliga opinionsundersökning i Oskarshamn och Östhammars kommuner. Under våren 2024 har SKB låtit undersökningsföretaget Novus genomföra opinionsundersökningar i de två kommunerna där SKB h…

Publicerad: 25 april 2024

Publicerad: 16 augusti 2013