Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

Summer Camp lockar unga

240 barn idrottar runt om i Östhammars kommun inom ramen för SKB Summer Camp den här veckan. De som valt ishockey som sin huvudidrott byter sommarvärmen utomhus mot iskylan i hallen i Östhammar några timmar på förmiddagarna.

SKB är huvudsponsor för idrottslägret som arrangeras av Östhammars kommun, Upplands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna gemensamt. Intresset har varit stort och projektledare Joakim Svensson är mer än nöjd. Barnen har hittat nya vänner från hela kommunen och ”vuxit” som individer.

– Första dagarna var en del lite rädda och nervösa, nu kan man se att de tar för sig på ett helt annat sätt. Det har varit en otroligt bra vecka och vi har fått jättebra respons från både föräldrar och barn. Samtidigt finns det naturligtvis alltid förbättringspotential bland annat när det gäller informationen till föräldrarna.

Full fart

När vi kommer på besök till ishallen i Östhammar klockan tio på tisdagen är det redan full fart. Ett gäng, mestadels killar, i åldern sex till elva år far runt på isen i hockeymundering. Då och då smäller det till i sargen när någon får iväg ett riktigt bra skott med pucken. Efter ett tag går minstingen Vilmer Eriksson, 6 år, av planen. Han har fått ont i foten och behöver vila.

Fast bara en liten stund ska det visa sig. Några minuter senare är han tillbaka på isen igen.

– Jag kan åka bra men ramlar hela tiden, säger han stolt.

Entusiasmen är stor bland barnen och även för de olika idrottsklubbarna kan ett läger av det här slaget ge lön för mödan.

– Vi har haft två killar bara i dag som pratat om att de ska börja spela sedan, berättar Mats Severin, ledare i ÖSK Hockey.

Det är inte bara hockeyträning som pågår under veckan. Även friidrott, simning, fotboll, innebandy och gymnastik erbjuds som huvudidrotter. Och på eftermiddagarna får barnen prova på en mängd olika aktiviteter utöver detta.

Nyheter

Stor internationell konferens på Äspölaboratoriet i Oskarshamn
SKB och Äspölaboratoriet är under vecka 37 värd för en stor internationell konferens organiserad av Internationella atomenergiorganet IAEA:s Waste Technology Section - Division of Nuclear Fuel Cycle and Waste Technology. Konferensen handlar om att utbyta erfarenheter kring vad som behöver göras och …

Publicerad: 13 september 2023

IAEA:s generaldirektör besökte SKB
Den här veckan besökte det internationella atomenergiorganet IAEA:s generaldirektör Rafael Grossi Sverige. Under sitt Sverigebesök har generaldirektören träffat SKB vid två tillfällen.

Publicerad: 30 augusti 2023

Stefan Engdahl ny vd för SKB
Stefan Engdahl har utsetts till ny vd för SKB. Han kommer närmast från Trafikverket där han idag är planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart.

Publicerad: 14 augusti 2023

SKB tecknar samverkansavtal med Skanska för utbyggnad av SFR
SKB har tecknat samverkansavtal med Skanska gällande utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark. Projektet innefattar att projektera och bygga sex nya bergssalar med en längd av 240–275 meter i urberget i Forsmark.

Publicerad: 24 juli 2023

Miljödom för utbyggnad av Forsmarks hamn
SKB har idag fått miljötillstånd för att bygga ut och bedriva verksamhet i Forsmarks hamn. Domen meddelades av Mark- och miljödomstolen och reglerar bland annat buller, transporter samt annan påverkan på omgivningen.

Publicerad: 13 juli 2023

Publicerad: 16 augusti 2013