Denna text är äldre än 6 år och kan innehålla inaktuell information.

Enhetschef Ella Ekeroth hoppas på många sökande till de olika tjänsterna. Foto: SKB.

SKB söker många nya medarbetare

Vill du börja jobba på SKB? Vi befinner oss i ett spännande skede och behöver just nu anställa ett flertal personer med olika kompetenser.

Förutom att SKB väntar på tillstånd att få bygga ett slutförvarssystem för det använda kärnbränslet förbereder vi oss även för att bygga ut det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall i Forsmark (SFR). Utöver det planerar vi för att ta hand om långlivat låg- och medelaktivt radioaktivt avfall i ytterligare ett slutförvar – SFL. SFL kommer att vara den sista slutförvarsanläggningen i kärnavfallssystemet som tas i drift.

Inför utbyggnaden av SFR och i arbetet med platsval och detaljutformning av SFL behöver vi förstärkning. Därför söker vi nu ett tiotal nya medarbetare som ska bidra till utformning av SFL, teknikutveckling av SFR och SFL, val av plats för SFL, samt delta i analysen av om slutförvaren uppfyller myndighetskraven på säkerhet efter förslutning.

Ella Ekeroth och Björn Söderbäck är rekryterande chefer på SKB.

Vilka kompetenser är det som SKB behöver?

– Vi söker personer med universitets- eller högskoleexamen inom flera områden såsom kemi, fysik, mekanik, matematik, väg- och vattenbyggnad, geoteknik eller anläggningsteknik . Det är också meriterande om sökanden har erfarenhet av forskning, programmering, modellering och teknikutveckling, säger Ella Ekeroth.

Och vilka egenskaper hos de nya medarbetarna värdesätter ni?

– Det är viktigt att vara ansvarstagande, att kunna ta egna initiativ till förbättringsarbete samt att ha en god samarbetsförmåga då det egna arbetet kräver samverkan med flera andra ämnesområden. SKB erbjuder en kreativ miljö där det finns goda förutsättningar att utvecklas och fördjupa sin expertis.

Tjänsterna finns inom följande områden: Låg- och medelaktivt avfall, Oorganisk kemi, Ämnestransport i slutförvar för låg- och medelaktivt avfall, Slutförvarsutformning och förslutning, Slutförvarsutformning och förslutning med inriktning mot modellering (två tjänster), Bergmekanik, Ämnestransport i berggrunden, Ämnestransport i ekosystem och Klimatutveckling.

Mer information om tjänsterna finns på vår webbplats på www.skb.se/jobb och på LinkedIn.

Nyheter

”Livets träd” lever vidare
I samband med att Stadshotellet byggdes om till kontor för SKB:are för cirka tio år sedan byggdes även en utställning. Utställningen utformades för att bli en naturlig mötesplats i Östhammar och trädet placerades centralt och benämndes som ”Livets träd”, för att illustrera generationsfrågan.

Publicerad: 28 juni 2024

Internationell konferens för slutförvarsfrågor på Äspö
SKB står som värd när 50 nationaliteter samlas för att arbeta fram riktlinjer för hur man globalt ska arbeta med forskning och utveckling av geologiskt slutförvar av radioaktivt avfall. Internationella atomenergiorganet IAEA som är en del av FN, organiserar konferensen där bland annat Sverige, Finla…

Publicerad: 27 juni 2024

Hallå där Anna Porelius, kommunikationschef på SKB!
Vattenfall har fattat inriktningsbeslut om att förlänga drifttiden för reaktorerna i Ringhals och Forsmark. Det skulle innebära att reaktorerna drivs i ytterligare 20 år. Kommunikationschef Anna Porelius, vad innebär en livstidsförlängning av reaktorerna för SKB?

Publicerad: 18 juni 2024

Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning
Fokus på kultur och föreningsliv i ny mervärdessatsning Östhammars kommun har beviljats en ny mervärdessatsning som riktas både mot föreningslivet och kulturlivet i kommunen. Satsningen syftar till att skapa mer aktivitet i anslutning till kulturhuset och till föreningar att söka medel för utvecklin…

Publicerad: 13 juni 2024

Elever 3D-printar kamerahållare för geologer
Adam Rönnbäck och Nicolas Friman , elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. En automatiserad kamerahållare till geologernas fotogrammetriutrustning - det håller två LIA-elever från Additivt Teknikcenter i Hultsfred på att ta fram. Tack vare de kontakter som skapades mellan SKB och Additivt Tekni…

Publicerad: 17 maj 2024

Publicerad: 10 januari 2018