Denna text är äldre än 3 år och kan innehålla inaktuell information.

Podcast-samtal om SKB:s viktiga uppdrag

SKB:s chef för Forskning och utveckling, Jessica Palmqvist, gästar podcasten Work at X där hon berättar om SKB:s unika uppdrag och varför personer med samhälls- och miljöengagemang plus teknikintresse bör söka sig till oss.

Podden riktar sig till ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren.

– Vid sidan av arbetet med mellanlagringen har vi arbetat med att ta fram en lösning för slutförvaringen av det använda kärnbränslet som vi hoppas få börja bygga inom en snar framtid. Vi bedriver driftverksamhet, teknikutveckling och forskning för hur man ska kunna ta hand om det här, och slutförvara det så att det är säkert i hundratusen år. Det är här det helt unika med SKB kommer in – vi jobbar med hur världen och platsen vi ska göra det här på ser ut om hundratusen år, säger hon bland annat i avsnittet.

Podden produceras av contentbyrån Borg & Owilli och programledare är teknikbloggaren och journalisten Elin Häggberg.

Du hittar avsnittet där poddar finns, bland annat här.

Nyheter

SKB gästar teknikskola i Hultsfred när nya lokaler invigs
2023 skänkte SKB sin staplingsrobot till Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Staplingsroboten får nu nytt liv i teknikskolans nya lokaler.

Publicerad: 28 mars 2024

SKB:s Benjamin Rönne-Petersen utsedd till expert i regeringens utredning om ny kärnkraft
I början av mars meddelade Klimat- och näringslivsdepartementet att experterna som ska stödja utredningen ”Ny kärnkraft i Sverige – ett andra steg” var utsedda. Bland experterna fanns SKB:s bolagsjurist Benjamin Rönne-Petersen som ska bidra med sina erfarenheter i utredningsarbetet. Leder utredninge…

Publicerad: 14 mars 2024

Byggstart för SKB:s geologibyggnad – ett grönt centrum på Forsmarkshalvön
Idag tas det första spadtaget för SKB:s nya geologibyggnad. Byggnaden kommer att vara ett centrum för insamling och utvärdering av data från olika undersökningar och ska stå klar våren 2025.

Publicerad: 1 mars 2024

Processtekniker på Clab vill ha fler kollegor
Att arbeta som processtekniker hos SKB handlar inte bara om att arbeta ute i anläggningen, det innebär också att övervaka och styra processer från kontrollrummet. Möt Kasper Holmgren och Dennis Österlund, två av SKB:s processtekniker, som ser till att mellanlagret för Sveriges använda kärnbränsle fu…

Publicerad: 16 februari 2024

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besöker SKB:s anläggningar i Oskarshamn
Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besökte under tisdagen SKB:s anläggningar i Oskarshamn.

Publicerad: 13 februari 2024

Publicerad: 11 juni 2020