Denna text är äldre än 3 år och kan innehålla inaktuell information.

Podcast-samtal om SKB:s viktiga uppdrag

SKB:s chef för Forskning och utveckling, Jessica Palmqvist, gästar podcasten Work at X där hon berättar om SKB:s unika uppdrag och varför personer med samhälls- och miljöengagemang plus teknikintresse bör söka sig till oss.

Podden riktar sig till ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren.

– Vid sidan av arbetet med mellanlagringen har vi arbetat med att ta fram en lösning för slutförvaringen av det använda kärnbränslet som vi hoppas få börja bygga inom en snar framtid. Vi bedriver driftverksamhet, teknikutveckling och forskning för hur man ska kunna ta hand om det här, och slutförvara det så att det är säkert i hundratusen år. Det är här det helt unika med SKB kommer in – vi jobbar med hur världen och platsen vi ska göra det här på ser ut om hundratusen år, säger hon bland annat i avsnittet.

Podden produceras av contentbyrån Borg & Owilli och programledare är teknikbloggaren och journalisten Elin Häggberg.

Du hittar avsnittet där poddar finns, bland annat här.

Nyheter

Stor internationell konferens på Äspölaboratoriet i Oskarshamn
SKB och Äspölaboratoriet är under vecka 37 värd för en stor internationell konferens organiserad av Internationella atomenergiorganet IAEA:s Waste Technology Section - Division of Nuclear Fuel Cycle and Waste Technology. Konferensen handlar om att utbyta erfarenheter kring vad som behöver göras och …

Publicerad: 13 september 2023

IAEA:s generaldirektör besökte SKB
Den här veckan besökte det internationella atomenergiorganet IAEA:s generaldirektör Rafael Grossi Sverige. Under sitt Sverigebesök har generaldirektören träffat SKB vid två tillfällen.

Publicerad: 30 augusti 2023

Stefan Engdahl ny vd för SKB
Stefan Engdahl har utsetts till ny vd för SKB. Han kommer närmast från Trafikverket där han idag är planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart.

Publicerad: 14 augusti 2023

SKB tecknar samverkansavtal med Skanska för utbyggnad av SFR
SKB har tecknat samverkansavtal med Skanska gällande utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark. Projektet innefattar att projektera och bygga sex nya bergssalar med en längd av 240–275 meter i urberget i Forsmark.

Publicerad: 24 juli 2023

Miljödom för utbyggnad av Forsmarks hamn
SKB har idag fått miljötillstånd för att bygga ut och bedriva verksamhet i Forsmarks hamn. Domen meddelades av Mark- och miljödomstolen och reglerar bland annat buller, transporter samt annan påverkan på omgivningen.

Publicerad: 13 juli 2023

Publicerad: 11 juni 2020