Denna text är äldre än 7 år och kan innehålla inaktuell information.

Vinnarna av Innovation Camp, Fabian Ring, Linda Clavertz, Elvira Rönnerholm, Jakob Matsson, Julia Adolfsson och Matilda Poopuu. Foto: SKB.

Färg och bonusjakt i Innovation Camp

Den åttonde september anordnades Innovation Camp för tredje gången för eleverna på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Det är en dag där elever i grupper ska planera för aktiviteter som kan göra Oskarshamn till en ännu roligare stad att bo i.

Det här året var det eleverna från de högskoleförberedande programmen som fick chansen att komma på idéer. Ronja Gunnarsson ingick i ett av lagen:

– Vi vill att det ska ordnas ett lådbilsrace inne i city. Hela familjen kan engagera sig när man bygger och tävlar med en lådbil. Vi tänker oss ett race för barn och ett för vuxna.

Det gällde att jobba snabbt under de olika delmomenten.

– Det tog ett tag innan vi kom på själva grundidén, men när vi gjort det kom resten av idéerna snabbt, säger Ronja.

Idéer och presentation

I uppdraget ingick inte bara att komma på aktiviteter och skriva ner dem, man måste även förbereda en presentation som hölls inför en jury. Det räckte inte med bara en bra idé, man måste även kunna sälja in den, en sak som kan vara ganska nervös.

innovationcamp-600px

Tove Lindström, Ottilia Bergström, Ronja Gunnarsson, Victor Henriksson, Ervin Rahmanovic, Mirjam Sturesson och Stephen Tchouate kreerade idéer.

Det visade sig dock att eleverna hade både bra idéer och nerverna under kontroll under presentationerna. Därför blev det ett tufft jobb för de fem jurygrupperna att utse dem som skulle gå vidare till slutomgången.

I slutomgången utsåg en jurygrupp en vinnare medan publiken fick rösta fram sin egen favorit. Publikens pris vanns av Neon Light, med ett förslag som gruppen kopplade ihop med förra årets vinnare av Innovation Camp, Colorsplash. Neon Light är paintball, fast med lysande neonfärger och utan lagindelning, alla kör mot alla.

Poängjakt i city

Vinnare av årets Innovation Camp blev Prisjakten, och Fabian Ring en i vinnarlaget, förklarade i segerintervjun:

– Man ska röra sig inne i Oskarshamn och med hjälp av en app samla poäng, ju mer poäng man tar, desto finare pris kan man vinna. Vid en viss poäng kan du till exempel få välja en gratis cheeseburgare eller 20 procent rabatt i någon butik. I appen ska man även kunna ta del av erbjudanden från de olika butikerna.

Innovation Camp anordnas av SKB, Oskarshamnsverkets Kraftgrupp och Ung Företagsamhet och målsättningen är att det vinnande bidraget ska genomföras i någon form. Första vinnaren Colorsplash genomfördes förra året och blev en succé, så man kör även i år. Du kan anmäla dig till det färgglada loppet här.

Nyheter

Elever 3D-printar kamerahållare för geologer
Adam Rönnbäck och Nicolas Friman , elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. En automatiserad kamerahållare till geologernas fotogrammetriutrustning - det håller två LIA-elever från Additivt Teknikcenter i Hultsfred på att ta fram. Tack vare de kontakter som skapades mellan SKB och Additivt Tekni…

Publicerad: 17 maj 2024

Furetank utsedd till Årets Rederi 2024
Furetank Rederi AB, som på uppdrag av SKB driver och bemannar transportfartyget m/s Sigrid, har mottagit utmärkelsen Årets Rederi av branschorganisationen Svensk Sjöfart. Utmärkelsen Årets Rederi, som instiftades av branschorganisationen Svensk Sjöfart förra året, har i syfte att hylla innovativa oc…

Publicerad: 3 maj 2024

Högt förtroende och fortsatt starkt stöd för SKB:s anläggningar
Förtroendet för SKB är högt och stödet för kommande slutförvarsanläggningar är fortsatt starkt. Det visar Novus årliga opinionsundersökning i Oskarshamn och Östhammars kommuner. Under våren 2024 har SKB låtit undersökningsföretaget Novus genomföra opinionsundersökningar i de två kommunerna där SKB h…

Publicerad: 25 april 2024

SKB gästar teknikskola i Hultsfred när nya lokaler invigs
2023 skänkte SKB sin staplingsrobot till Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Staplingsroboten får nu nytt liv i teknikskolans nya lokaler.

Publicerad: 28 mars 2024

SKB:s Benjamin Rönne-Petersen utsedd till expert i regeringens utredning om ny kärnkraft
I början av mars meddelade Klimat- och näringslivsdepartementet att experterna som ska stödja utredningen ”Ny kärnkraft i Sverige – ett andra steg” var utsedda. Bland experterna fanns SKB:s bolagsjurist Benjamin Rönne-Petersen som ska bidra med sina erfarenheter i utredningsarbetet. Leder utredninge…

Publicerad: 14 mars 2024

Publicerad: 14 september 2016