Denna text är äldre än 7 år och kan innehålla inaktuell information.

Vinnarna av Innovation Camp, Fabian Ring, Linda Clavertz, Elvira Rönnerholm, Jakob Matsson, Julia Adolfsson och Matilda Poopuu. Foto: SKB.

Färg och bonusjakt i Innovation Camp

Den åttonde september anordnades Innovation Camp för tredje gången för eleverna på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Det är en dag där elever i grupper ska planera för aktiviteter som kan göra Oskarshamn till en ännu roligare stad att bo i.

Det här året var det eleverna från de högskoleförberedande programmen som fick chansen att komma på idéer. Ronja Gunnarsson ingick i ett av lagen:

– Vi vill att det ska ordnas ett lådbilsrace inne i city. Hela familjen kan engagera sig när man bygger och tävlar med en lådbil. Vi tänker oss ett race för barn och ett för vuxna.

Det gällde att jobba snabbt under de olika delmomenten.

– Det tog ett tag innan vi kom på själva grundidén, men när vi gjort det kom resten av idéerna snabbt, säger Ronja.

Idéer och presentation

I uppdraget ingick inte bara att komma på aktiviteter och skriva ner dem, man måste även förbereda en presentation som hölls inför en jury. Det räckte inte med bara en bra idé, man måste även kunna sälja in den, en sak som kan vara ganska nervös.

innovationcamp-600px

Tove Lindström, Ottilia Bergström, Ronja Gunnarsson, Victor Henriksson, Ervin Rahmanovic, Mirjam Sturesson och Stephen Tchouate kreerade idéer.

Det visade sig dock att eleverna hade både bra idéer och nerverna under kontroll under presentationerna. Därför blev det ett tufft jobb för de fem jurygrupperna att utse dem som skulle gå vidare till slutomgången.

I slutomgången utsåg en jurygrupp en vinnare medan publiken fick rösta fram sin egen favorit. Publikens pris vanns av Neon Light, med ett förslag som gruppen kopplade ihop med förra årets vinnare av Innovation Camp, Colorsplash. Neon Light är paintball, fast med lysande neonfärger och utan lagindelning, alla kör mot alla.

Poängjakt i city

Vinnare av årets Innovation Camp blev Prisjakten, och Fabian Ring en i vinnarlaget, förklarade i segerintervjun:

– Man ska röra sig inne i Oskarshamn och med hjälp av en app samla poäng, ju mer poäng man tar, desto finare pris kan man vinna. Vid en viss poäng kan du till exempel få välja en gratis cheeseburgare eller 20 procent rabatt i någon butik. I appen ska man även kunna ta del av erbjudanden från de olika butikerna.

Innovation Camp anordnas av SKB, Oskarshamnsverkets Kraftgrupp och Ung Företagsamhet och målsättningen är att det vinnande bidraget ska genomföras i någon form. Första vinnaren Colorsplash genomfördes förra året och blev en succé, så man kör även i år. Du kan anmäla dig till det färgglada loppet här.

Nyheter

Stor internationell konferens på Äspölaboratoriet i Oskarshamn
SKB och Äspölaboratoriet är under vecka 37 värd för en stor internationell konferens organiserad av Internationella atomenergiorganet IAEA:s Waste Technology Section - Division of Nuclear Fuel Cycle and Waste Technology. Konferensen handlar om att utbyta erfarenheter kring vad som behöver göras och …

Publicerad: 13 september 2023

IAEA:s generaldirektör besökte SKB
Den här veckan besökte det internationella atomenergiorganet IAEA:s generaldirektör Rafael Grossi Sverige. Under sitt Sverigebesök har generaldirektören träffat SKB vid två tillfällen.

Publicerad: 30 augusti 2023

Stefan Engdahl ny vd för SKB
Stefan Engdahl har utsetts till ny vd för SKB. Han kommer närmast från Trafikverket där han idag är planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart.

Publicerad: 14 augusti 2023

SKB tecknar samverkansavtal med Skanska för utbyggnad av SFR
SKB har tecknat samverkansavtal med Skanska gällande utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark. Projektet innefattar att projektera och bygga sex nya bergssalar med en längd av 240–275 meter i urberget i Forsmark.

Publicerad: 24 juli 2023

Miljödom för utbyggnad av Forsmarks hamn
SKB har idag fått miljötillstånd för att bygga ut och bedriva verksamhet i Forsmarks hamn. Domen meddelades av Mark- och miljödomstolen och reglerar bland annat buller, transporter samt annan påverkan på omgivningen.

Publicerad: 13 juli 2023

Publicerad: 14 september 2016