Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

Äspöloppet har blivit internationellt

Äspöloppet har blivit en internationell tävling. I år tävlade deltagare från Tyskland, Slovakien, Italien, Polen, Japan, Rumänien och så klart Sverige.

Totalt var det 97 löpare som genomförde loppet. Två japaner från SKB:s systerorganisation i Japan, Numo, sprang för första gången och tyckte att det var mycket tyngre än de hade kunnat föreställa sig.

Snabbaste dam var Emma Blomsterberg från Ängelholm som sprang på 26.09. Hon kunde inte rubba det tidigare damrekordet på 23.10, ett rekord som sattes förra året av Amanda Leo från Apladalens LK.

På herrarnas sida segrade för fjärde gången Mikael Kristensson från Hässleholm, den här gången på tiden 18.06. Jonas Anderssons rekord på 17.20 från 2006 står sig än så länge.

Äspöloppet är 3,6 kilometer långt och går uppför Äspölaboratoriets tunnel som har en lutning på 14 procent. Målgången sker vid tunnelpåslaget på Simpevarpshalvön.

Nyheter

Elever 3D-printar kamerahållare för geologer
Adam Rönnbäck och Nicolas Friman , elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred. En automatiserad kamerahållare till geologernas fotogrammetriutrustning - det håller två LIA-elever från Additivt Teknikcenter i Hultsfred på att ta fram. Tack vare de kontakter som skapades mellan SKB och Additivt Tekni…

Publicerad: 17 maj 2024

Furetank utsedd till Årets Rederi 2024
Furetank Rederi AB, som på uppdrag av SKB driver och bemannar transportfartyget m/s Sigrid, har mottagit utmärkelsen Årets Rederi av branschorganisationen Svensk Sjöfart. Utmärkelsen Årets Rederi, som instiftades av branschorganisationen Svensk Sjöfart förra året, har i syfte att hylla innovativa oc…

Publicerad: 3 maj 2024

Högt förtroende och fortsatt starkt stöd för SKB:s anläggningar
Förtroendet för SKB är högt och stödet för kommande slutförvarsanläggningar är fortsatt starkt. Det visar Novus årliga opinionsundersökning i Oskarshamn och Östhammars kommuner. Under våren 2024 har SKB låtit undersökningsföretaget Novus genomföra opinionsundersökningar i de två kommunerna där SKB h…

Publicerad: 25 april 2024

SKB gästar teknikskola i Hultsfred när nya lokaler invigs
2023 skänkte SKB sin staplingsrobot till Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Staplingsroboten får nu nytt liv i teknikskolans nya lokaler.

Publicerad: 28 mars 2024

SKB:s Benjamin Rönne-Petersen utsedd till expert i regeringens utredning om ny kärnkraft
I början av mars meddelade Klimat- och näringslivsdepartementet att experterna som ska stödja utredningen ”Ny kärnkraft i Sverige – ett andra steg” var utsedda. Bland experterna fanns SKB:s bolagsjurist Benjamin Rönne-Petersen som ska bidra med sina erfarenheter i utredningsarbetet. Leder utredninge…

Publicerad: 14 mars 2024

Publicerad: 27 november 2013