Hem Vetgirig kronprinsessa besökte mellanlagret Clab

Kronprinsessan Victoria på besök vid mellanlagret i Oskarshamn. Till vänster om kronprinsessan, landshövdingen för Kalmar län, Stefan Carlsson, till höger OKG:s vd Johan Svenningsson, SKB:s driftchef Susanne Andersson och Brita Freudenthal, guide på Clab. Foto: Curt-Robert Lindqvist.

Vetgirig kronprinsessa besökte mellanlagret Clab

För snart ett år sedan besökte kungaparet slutförvaret SFR i Forsmark. På torsdagen var det kronprinsessan Victorias tur att besöka en av SKB:s anläggningar, denna gång i Oskarshamn.

Det var i samband med att kronprinsessan tillsammans med bland andra landshövding Stefan Carlsson gästade OKG:s kärnkraftverk som SKB:s mellanlager Clab förärades med ett besök.

– Det är alltid trevligt att visa upp vår verksamhet, och få möjlighet att berätta mer om hur vi arbetar och hur våra framtidsplaner ser ut. Vi ser självklart gärna att så många som möjligt intresserar sig för oss och vår verksamhet, säger Susanne Andersson, chef för SKB:s driftavdelning och en av värdarna för besöket.

Kronprinsessan och hennes sällskap åkte direkt ner till förvaringsbassängerna och såg både Clab1 och Clab2. Bassängernas djup, vattnet, stresstesterna och säkerheten på både kort och lång sikt togs upp till diskussion. Susanne Andersson fick svara på många frågor som visade på ett äkta intresse för SKB:s hantering av använt kärnbränsle.

– Anläggningen är verkligen imponerande. Hela besöket har varit bra och mycket lärorikt. Det tycker vi allihop, sa kronprinsessans hovmarskalk Karolin Johansson, när besöket avslutades.

Mer information

Nyheter

SKB ny ägare av Forsmarks hamn

Första april tar SKB över Forsmarks hamn från tidigare ägaren Forsmarks Kraftgrupp, FKA. SKB planerar bland annat att bygga y...

Publicerad: 30 mars 2023

SKB bjuder in till samråd

Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) bjuder härmed in till samråd enligt 6 kap. miljöbalken gällande ytterligare åtgärder och...

Publicerad: 22 mars 2023

Med fokus på en hälsosam och säker arbetsmiljö

”Personal, hälsa och säkerhet” är ett av fokusområdena i SKB:s hållbarhetsprogram även kallad Färdplan för hållbart byggande ...

Publicerad: 28 februari 2023