Denna text är äldre än 10 år och kan innehålla inaktuell information.

SM i 3D-bågskytte på Äspö

I helgen, 24-25 augusti, är det SM i 3D-bågskytte på Äspö. Det är Skogens IF som arrangerar detta i samarbete med SKB. 3D-bågskytte innebär att skytten skjuter på mål som är tredimensionella. Här är det olika djur som man kan möta i våra svenska skogar men även exotiska djur från andra delar av världen.

Tävlingen invigs på lördag med ett tal av Mats Ohlson kl 10.00. Därefter kommer skyttarna i grupper om 4 personer gå ut på snitslade banor i skogen där målen är utplacerade. Flera mål är publika så att alla som vill kan se när skytten lägger an och skjuter.

Läs mer på Skogens IFs hemsida.

Nyheter

Stor internationell konferens på Äspölaboratoriet i Oskarshamn
SKB och Äspölaboratoriet är under vecka 37 värd för en stor internationell konferens organiserad av Internationella atomenergiorganet IAEA:s Waste Technology Section - Division of Nuclear Fuel Cycle and Waste Technology. Konferensen handlar om att utbyta erfarenheter kring vad som behöver göras och …

Publicerad: 13 september 2023

IAEA:s generaldirektör besökte SKB
Den här veckan besökte det internationella atomenergiorganet IAEA:s generaldirektör Rafael Grossi Sverige. Under sitt Sverigebesök har generaldirektören träffat SKB vid två tillfällen.

Publicerad: 30 augusti 2023

Stefan Engdahl ny vd för SKB
Stefan Engdahl har utsetts till ny vd för SKB. Han kommer närmast från Trafikverket där han idag är planeringsdirektör med ansvar för planering av statlig infrastruktur för vägar, järnvägar samt långsiktigt även för sjö- och luftfart.

Publicerad: 14 augusti 2023

SKB tecknar samverkansavtal med Skanska för utbyggnad av SFR
SKB har tecknat samverkansavtal med Skanska gällande utbyggnad av det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR) i Forsmark. Projektet innefattar att projektera och bygga sex nya bergssalar med en längd av 240–275 meter i urberget i Forsmark.

Publicerad: 24 juli 2023

Miljödom för utbyggnad av Forsmarks hamn
SKB har idag fått miljötillstånd för att bygga ut och bedriva verksamhet i Forsmarks hamn. Domen meddelades av Mark- och miljödomstolen och reglerar bland annat buller, transporter samt annan påverkan på omgivningen.

Publicerad: 13 juli 2023

Publicerad: 23 augusti 2013